Als u inlogt, komt u in het zogeheten Dashboard. Links ziet u het menu. U gebruikt eigenlijk alleen de afdeling ‘berichten’.

handleiding auteurs 1 dashboard berichten

 

 

 

>>Klik in het dashboard op ‘Berichten’.

 

 

>>Klik op nieuw bericht. Er verschijnt nu een nieuw scherm met één invulveld voor de titel, één invulveld voor de auteursnaam (of -namen) en een groter veld voor de tekst.

handleiding auteurs 2 schrijfveld

Het grote invulveld kent twee ‘standen’: Wysiwyg en HTML. Artikelen openen altijd in de modus ‘Wysiwyg’. De stand ‘HTML’ kunt u negeren.

Type in het bovenste titelveld de titel van uw artikel, en in het tweede uw naam en die van evt. medeauteurs. In het grote invulveld komen tekst en beeld van uw artikel (zie volgende hoofdstuk)

Bevoegdheden

De bevoegdheden voor een auteur zijn op dit moment als volgt:

  • Als u inlogt, kunt u aan een nieuw artikel beginnen door een ‘nieuw bericht’ te openen. U kunt aan meerdere artikelen tegelijk werken.
  • Als u tussentijds wilt opslaan, gebruikt u de knop ‘Opslaan als concept’. Als u een volgende keer inlogt, kunt u gewoon het artikel openen en verder werken.
  • Als het artikel klaar is voor publicatie, kiest u voor ‘Inzenden voor beoordeling’. Als de redactie het heeft geplaatst kunt u er niet meer bij.
  • U kunt in overleg met de redactie kiezen voor publicatie als ‘Artikel in ontwikkeling’. Dat is een speciale categorie voor artikelen die min of meer ‘online’ ontwikkeld worden m.b.v. reacties van bezoekers; u kunt ook relaties om reacties en aanvullingen (beeld?) vragen.

U kunt, als u ingelogd bent, altijd ook gewoon de site bekijken: >>klik linksboven in de zwarte bovenbalk op het huisje.