Vooraf: als u foto’s wilt opnemen, zorg dan voor voldoende scherpte (dpi). De gewenste hoeveelheid dpi (dots per inch): liefst 72 dpi.

 1. Sla de afbeelding(en) op op de computer (dus dat ze op uw harde schijf staan en niet bv. alleen in uw mail). Geef ze daarbij een naam die de afbeelding beschrijft én aan uw artikel refereert (bijv. belangrijkste term uit de titel).
 2. Ga naar uw artikel en plaats de cursor in de tekst op de plek waar u de foto of illustratie wilt hebben.
 3. >>Klik boven de opmaakknoppen op ‘media toevoegen’
 4. Het venster ‘Media toevoegen’ opent, standaard in het tabblad ‘Mediabibliotheek’. U ziet alle afbeeldingen voor de hele website.
 5. >>Kies het tabblad bestanden uploaden.
 6. >>Kies nu voor bestanden selecteren. Hierna kunt u een of meer afbeeldingen op uw computer selecteren. >>Klik op openen. De bestanden worden nu naar WordPress gekopieerd.

Het tabblad ‘mediabibliotheek’ opent, en u ziet dat uw afbeeldingen ge-upload worden.

Wanneer het uploaden is voltooid, kunt u op uw afbeelding klikken en rechts informatie toevoegen, bijvoorbeeld een titel.

 1. De afbeelding kan ook voorzien worden een alt-(ernatieve) tekst, onderschrift of beschrijving: u kunt overal de titel van uw bestand invullen en/of de naam van de fotograaf.
 2. Kies bij ‘uitlijning’ voor ‘links’ als dit niet automatisch is gedaan.
 3. Link URL: geen wijzigingen toepassen.
 4. Kies bij ‘afmeting’ voor ‘gemiddelde grootte’.
 5. >>Kies nu voor ‘invoegen in bericht’. Het plaatje is nu te zien.

De tekst loopt nu automatisch langs de afbeelding, de pagina ziet er anders uit dan op de uiteindelijke webpagina. Om het te kunnen bekijken, kunt u op voorbeeld klikken. Dit voorbeeldvenster kunt u daarna weer gewoon sluiten.

Wilt u de afbeelding bewerken of verwijderen?

U kunt variëren met uitlijning (bijvoorbeeld plaatje centreren of rechts) en met afmeting.

 1. >>klik één keer met de linkermuisknop op de foto. Linksboven verschijnen twee icoontjes, een potloodje en een kruisje
 2. >>klik op het ‘potloodje’ en er verschijnt een venster waarin u positie, formaat enz. van de afbeelding kunt aanpassen.
 3. >>klik op het ‘kruisje’ als u de afbeelding wilt verwijderen. De afbeelding blijft wel in de mediabibliotheek, dus u kunt hem opnieuw invoegen, bijv. op een andere plek.

 

De mediabibliotheek bevat alle afbeeldingen voor de hele website. Opent u de mediabibliotheek en wilt u alleen ’uw’ afbeeldingen zien? Kies linksboven i.p.v. ‘Alle mediabestanden’ voor ‘geupload naar dit bericht’.